#12b: De Bende leert bij met non-fictie

Als je onze bonus-aflevering uit januari over onze leesvoornemens voor 2017 beluisterd hebt, dan herinner je je misschien dat we ons dit jaar eens gingen wagen aan non-fictie. Omdat je niet alle voornemens moet laten liggen tot december, maakten we er in juni al werk van. Sara las Plant Power van Lisette Kreischer en Trees ging voor De Groote Oorlog van Sophie de Schaepdrijver.

In al ons enthousiasme, ging er bij de eerste opname van deze podcast iets mis. Om deze kleine uitstap richting non-fictie toch met jullie te delen, luchten we ons hart opnieuw in deze 12b-aflevering.

Plant Power ziet eruit als een kookboek, maar het is eigenlijk een informatief boek over plantaardig eten met ook een flink deel recepten in. Sara ging er in op zoek naar meer informatie over veganisme: wat zou het effect zijn op haar lichaam? Wat zijn voor- en nadelen? Kortom, wat is de wetenschap achter de filosofie. Helaas bleef ze op haar honger zitten. Het boek was op een aantal punten te zuur of te zweverig en kon Sara’s prangende vragen niet beantwoorden. Een aantal recepten gaat ze binnenkort wél uitproberen.

De Groote Oorlog is een geschiedkundig boek dat – je raadt het al – over de Eerste Wereldoorlog gaat. Het is een standaardwerk over hoe de oorlog door België trok en zoomt in op enkele thema’s, zoals het leven onder de bezetter en de Vlaamse beweging. Trees ontdekte dat ze veel minder over die groote oorlog wist dan ze eigenlijk dacht. Zowel over het verloop als enkele blijvende effecten was haar kennis toch beperkter dan voorzien. Sophie de Schaepdrijver loste dus alle verwachtingen in. Wil je graag een lacune in je geschiedeniskennis opvullen, dan is dit jouw boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s