#18 De Bende en de kracht van het verhaal

Voor aflevering #18 lazen we twee verschillende boeken die op een bijzondere manier toch op elkaar aansloten. Sara waagde zich aan een essay van Johan Braeckman ‘Er was eens’. In het dunne boekje leerde Sara alles de nood aan verhalen en het plezier dat de mens eraan beleeft. Trees ging opnieuw voor een roman, dit keer ‘Atonement’ van Ian McEwan (al heeft ze het af en toe per ongeluk ook over Downton Abbey). Dit meesterwerk over wat de fantasie van een jong meisje kan aanrichten en hoe ze ervoor probeert te boeten, liet haar bijna sprakeloos achter. Gelukkig weet ze de roman toch nog de hemel in te prijzen.

 

Atonement:

Er was eens:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s