#24 De Bende en de vrolijke gruwel

Vrolijke gruwel, het klinkt nogal tegenstrijdig, maar in We Have Always Lived in the Castle van Shirley Jackson gaat het moeiteloos hand in hand. De roman vertelt het verhaal van Merricat en Constance Blackwood, samen met Uncle Julian de enige overlevers van een massamoord aan de gezinstafel waar arseen in de suiker was beland. Nageroepen in het dorp, verschansen ze zich in hun villa waar ze vrolijk hun gangetje gaan en Merricat op een bijzondere manier probeert hun leven te beschermen. De roman leest met zijn filmische beschrijvingen zo vlot als een pak friet op vrijdagavond en enige rantsoenering is dan ook noodzakelijk als je er langer dan twee dagen van wil genieten.

De podcast is spoilervrij tot minuut vijf!

 

Meer te weten komen over Shirley Jackson doe je hier.
1_WGT2JgM9y-V0hlRtYuQyDQ

De verfilming van de roman verschijnt in 2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s