#31 De Bende, Eugenides en zijn allesomvattende roman

Ons eerste boekenclubboek van dit jaar was Middlesex van Jeffrey Eugenides. Het eerste boek en toch hoor je er nu pas over in de podcast. We hebben het hier namelijk over een klepper (meer dan 500 pagina’s) met zinnen en personages die uitwaaieren, rondspinnen en terugkeren. We hebben er dus even over gedaan, maar nu zijn we hier toch om je helemaal te overtuigen van deze Great American Novel.

Middlesex is zowel een familiekroniek als een coming of age. We volgen drie generaties van de Grieks-Amerikaanse familie Stephanides die een mysterieuze genetische afwijking met zich meedraagt. Die uit zich uiteindelijk in Calliope, de jongste telg van de familie. Zij wordt opgevoed als een meisje maar ontdekt gaandeweg dat dat toch niet helemaal juist voelt. Daarbovenop neemt de roman je ook mee langs de brand van Smyrna in 1922, de Great Depression, de drooglegging van Detroit en de rassenrellen in diezelfde stad. Heel veel om in één roman te behandelen dus, maar Eugenides doet het als de meester die hij is.

82E65066-1968-4DE2-89B9-04C1362A84DA

2 gedachten over “#31 De Bende, Eugenides en zijn allesomvattende roman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s