#32 De Bende, Tom en lezen met plezier

Onlangs kwam Tom – meneer de Lat tijdens de werkweek – op bezoek om met ons te babbelen over zijn vijf favoriete boeken. Hij had vijf erg verschillende romans bij, van graphic novel over fantasy tot Man Booker Prize-winnaar, waartoe hij niet zelden verleid werd door films of series. Voor elk wat wils dus, zelfs voor de niet-lezer.

A Song of Ice and Fire – George R. R. Martin

Het eerste boek, of eigen boekenreeks, waar Tom mee op de proppen komt, is A Song of Ice and Fire. Voor de niet-lezers vooral bekend als Game of Thrones. Hoort fantasy thuis is een literatuurpodcast? Tuurlijk! Zolang er leesplezier involved is, kan voor ons alles.

D622AE0D-B131-412A-B685-00BE95B8EC1F

Peter Pan – J.M. Barrie

Tom heeft ook een zwak voor klassieke kinderboeken, en Peter Pan is één van de beste in het genre. De roman handelt heel metaforisch over volwassen worden en de dood. Al zijn bepaalde personages en hun gedrag – denk aan de jaloerse Tinkerbell en vroegmoederlijke Wendy – misschien een beetje verouderd.

Sin City – Frank Miller

De eerste graphic novel in onze podcast! Frank Miller werd in de jaren zeventig heel bekend in de graphic novel/comic book scene, met Daredevil. In de Sin City-reeks zet hij een iconische stijl neer met een heel hoog contrast. Dat zie je ook in de film:

I Am Legend – Richard Matheson

Nog een titel die filmkijkers kennen, al zijn er opmerkelijke verschillen tussen roman en verfilming. Zo komt het gevaar in de roman van vampiers, die nog ten dele hun menselijkheid hebben bewaard. Volgens Tom wijkt het einde af van dat van de film en kan je je dus helemaal laten verrassen.

The Narrow Road to the Deep North – Richard Flannigan

Verhalen die de gruwelen van oorlog vermengen met die van de liefde, ze passeerden al eens in podcast 29 en 13. Nu stelt Tom ons voor aan The Narrow Road to the Deep North, dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog in Azië. Een stuk van de oorlog dat we minder goed kennen, dus ruimte genoeg om bij te leren. De roman is poëtisch geschreven en heeft volgens Tom gewoon ‘alles’.

954E1098-3241-4E5A-9E80-403CE0D6E6F3.JPG

Een gedachte over “#32 De Bende, Tom en lezen met plezier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s