#34 De Bende en de ideale stad

In aflevering 34 leggen we twee heel verschillende boeken op tafel, maar allebei hebben ze een ideale stad als middelpunt van het verhaal. Sara las ‘How to Create a Vegan World’ van Tobias Leenaert en Trees verloor zich in ‘Little Fires Everywhere’ van Celeste Ng. Waar die eerste een gids is om op een positieve manier jouw idealen te communiceren, is de roman van Celeste Ng een verhaalgedreven boek met intrigerende personages.

 

Tobias Leenaert wijst ons de weg naar Veganville, de ideale stad waar je als vegan gelukkig bent. Onderweg kom je op je pad verschillende uitdagingen tegen. De titel van dit non-fictie boek, How to create a vegan world, zegt het eigenlijk helemaal. Het boek laat je mensen op zo’n positieve manier overtuigen, dat ze je nog altijd leuk vinden. Je vangt meer vliegen met suiker dan met azijn.

 

Celeste Ng (spreek uit Ing) scoorde met haar debuut Everything I never told you, waarin ze haar eigen migrantenachtergrond verwerkt. Little Fires Everywhere is haar tweede roman en verscheen in 2017. Het verhaal speelt zich af in Shaker Heights, de ideale stad waar Celeste ook zelf opgegroeid is. Er wordt momenteel een serie van gemaakt, met en door Reese Witherspoon. Het boek begint met een brand bij de Richardsons, waarna je te weten komt hoe het met de spanning tussen twee gezinnen zo ver is kunnen komen. Zoals Celeste zelf zegt: A lot of times, having good intentions is not enough.

09425EA2-5507-4A9B-9EFF-2A211CEE385E.JPG

Oeps, mijn Instagram-inspiratie was niet Simone Reads, maar Simone and her Books:

Een gedachte over “#34 De Bende en de ideale stad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s