#36 De Bende en de gekte van Miranda July

De prijs voor de meest bizarre en hilarische roman die we dit jaar lazen, reserveren we alvast voor The First Bad Man van Miranda July. 266 pagina’s lang volgen we Cheryl, een Amerikaanse van in de 40 die een beetje op zichzelf leeft en vanop afstand verlangt naar Philip. Philip is twintig jaar ouder en lid van de raad van bestuur van een bedrijf dat fitnessfilmpjes maakt over zelfverdediging, waar ook Cheryl aan het werk is. Naast een nogal vreemde bedrijfscultuur, wordt Cheryl er ook de dochter van haar bazen opgedrongen, Clee.

In een wervelwind van vreemde gewoontes, volgen we Cheryl in haar interacties met Clee en Philip. Al klinkt het niet meteen zo, naast grappig is het ook echt een rake roman. De wijsheden liggen dik gezaaid en komen hard binnen. Een boek met een lach en een denkrimpel.

DFF6BD1F-B4E8-4E90-ADF9-0C1EF2E33B64

Miranda July zelf lijkt ons een heerlijke vrouw. Net als Cheryl volgt ze vooral haar eigen weg, al doet ze dat op een manier die iets minder medelijden opwekt. Je kent haar misschien ook van haar films of als performance artist.

Dit vreemde filmpje wilden we je niet onthouden:

2 gedachten over “#36 De Bende en de gekte van Miranda July

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s