#37 De Bende, Janice en een boek over alles (én chocolade)

Omdat we niet altijd zelf al het werk willen doen, nodigden we enkele weken geleden Janice uit in onze Bende. Deze vrolijke letterfretter is ons niet onbekend, aangezien ze trouw lid is van onze boekenclub (die – hoe toepasselijk – ook De Bende van het Boek heet). Janice heeft het voor dikke boeken, historische romans en eigenlijk alles waar je de term fictie op kan plakken. Geen wonder dat ze helemaal weg was van Het Achtste Leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili (1983).

8216D5C7-D3B6-47F9-93D4-7A43C9AA9CBF

Deze klepper van 1300 pagina’s vertelt het verhaal van de familie Jasji, meer bepaald dat van de afstammelingen van een succesvolle chocolatier met een bijzonder recept. De roman begint bij de dochter van de chocolatier die geboren wordt in 1900. Zij en haar familie beleven een woelige twintigste eeuw, waardoor je als lezer niet alleen je Jashi’s van dichtbij leert kennen, maar ook de geschiedenis opnieuw beleeft. Er is natuurlijk ook een cruciale rol weggelegd voor de chocolade: wie het recept gebruikt, staat altijd onheil te wachten, maar het is natuurlijk ook onweerstaanbaar.

D6281A1D-E9B1-4D84-8FE7-232927927048.JPG

Wie nog meer redenen heeft om zich net als Janice in Het Achtste Leven (voor Brilka) te verliezen, je hoort er hier meer dan genoeg:

Een gedachte over “#37 De Bende, Janice en een boek over alles (én chocolade)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s