#38 De Bende leest een hippieboek van een rockstar academicus

Na ons non-fictieavontuur van vorig jaar, besloten we ons dit jaar eens met onze boekenclub aan het genre aan te wagen. De suggestie van Sapiens: een kleine geschiedenis van de mensheid (door rockstar academicus Yuval Noah Harari) kwam ons van alle kanten aangevlogen. Niet in het minst door Tom, die er in #32 laaiend enthousiast over was en vertelde hoe het boek zijn leven veranderd had (zonder overdrijven, toch niet van onze kant).

Meer aanmoediging hebben wij niet nodig. Sapiens leest met zijn 410 pagina’s opmerkelijk vlot en mixt geschiedenis met politiek, ethiek en goede verhalen. De hele geschiedenis van de mensheid in een middeldik boek krijgen, is ambitieus. Voor een historicus is deze Sapiens dan ook minder interessant, behalve misschien om nog eens van zijn eigen gelijk te genieten en de auteur erop te betrappen soms wat kort door de bocht te zijn. Ieder diertje, toch? Wij vonden vooral de inzichten in onze eigen samenleving interessant, zeker om het er achteraf over te hebben met onze boekenclub. Want non-fictie bespreken, dat leek ons op voorhand wat saai en serieus, maar het werd één van onze levendigste discussies tot nu toe.

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset
Sara maakte heerlijke vegan cheesecake, met dank aan Yuval Noah Harari

We raden het je dus zeker aan, gewoon al zodat je ons kan zeggen wat je er zelf van vindt!

Lees je een boek op vakantie? Delen die handel! Tag ons gerust op Instagram of Facebook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s