#48 De Bende maakt haar leeslijst voor 2019

Een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens! Stoppen met suiker of elke dag naar de fitness: daar beginnen we niet meteen aan. We zijn meer voor de leesvoornemens, dus bespreken we deze aflevering welke boeken sowieso op onze lijst voor 2019 staan én wisselen we cadeautjes uit! Wat staat er bij jou op de literaire planning?

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Sara pakt Gloed van Sandor Marai uit en Trees krijgt Zomervacht van Jaap Robben

Processed with VSCO with c1 preset

Onze leesplannen:

  • Sara herleest Just Kids van Patti Smith, een boek over de ontmoeting, relatie en split van Patti Smith en Robert Maplethorpe, over liefde en passie voor de kunst. Patti Smith blijkt zelf ook een woordkunstenaar
  • Trees herleest ook een boek! Dit jaar is Harry Potter and the Prisoner of Azkaban van J.K. Rowling aan de beurt want die viert zijn twintigste verjaardag
  • Sara leest verder in East of Eden van John Steinbeck, die ze kocht op reis in Amerika. De roman gaat over het lot van twee families dat uiteindelijk samenkomt en opvallende gelijkenissen vertoont met het verhaal van Kaïn en Abel.
  • Op jullie aanraden, leest Trees dit jaar Max, Mischa en het Tet-offensief van Johan XXX, een klepper van 1230 pagina’s in bijbelpapier. Max verhuist als puber van Noorwegen naar New York en voelt zich daar thuisloos. Iets zegt ons dat die ene Mischa dat wel weet op te lossen.
  • Podcastgast Geert raadde ons een tijd geleden The Rest is Noise aan van Alex Ross aan, een boek over de klassieke muziek van de twintigste eeuw. Ross vertelt over muziek, maar ook over politieke en socioculturele geschiedenis. Zo kom je te weten hoe Dmitri Sjostakovitsj leed onder de muzieksmaak van Stalin. En er is zelfs een playlist bij.
  • Trees en Sara lezen dit jaar Noord van Sien Volders en op 19 januari babbelen we erover in de Krook in Gent. Jij kan daar natuurlijk ook bij zijn! Koop hier je ticket & laat op Facebook weten of je komt (wij hopen van wel en zijn nu al een beetje nerveus). De roman gaat over Sarah, een jonge zilversmid die op een kantelpunt in haar leven naar het noorden trekt, naar het laatste stadje voor de grote wildernis. Daar zijn natuurlijk liefde, avontuur, een beetje mysterie en heel wat mooie zinnen te rapen.
  • Nog eentje die we samen gaan lezen: Nova van Daniël Samkalden. Een roman waarbij drie personages rond elkaar cirkelen in het Amerikaanse hooggebergte: een wetenschapper, een televisiebioloog en een schrijver.
  • Dikke zomerklassieker van het jaar wordt Schuld en Boete / Misdaad en Straf van Fyodr Dostojevski. Het hoofdpersonage in deze klepper uit 1866 is van zijn eigen genialiteit zo overtuigd, dat hij denkt boven alle moraal te staan en een moord begaat. Het zou natuurlijk geen klassieker zijn, als ons hoofdpersonage niet plots wroeging zou krijgen en twijfelt aan zijn eigen overtuiging. Heel benieuwd naar deze!
  • Als laatste wil Sara dit jaar eind-e-lijk Een klein leven van Hanya Yanagihara uitlezen, na die drie jaar te hebben meegesleept. Wat denken jullie? Is het nog de moeite?

Processed with VSCO with c1 preset

Een gedachte over “#48 De Bende maakt haar leeslijst voor 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s