#49 De Bende, Noord en een live publiek

De eerste maand van 2019 is nog net niet voorbij, maar wij kunnen al een voornemen afvinken. Op 19 januari hadden we ons allereerste live event! In bibliotheek De Krook in Gent kon je komen luisteren naar onze persoonlijke invulling van een podcast en alles wat daarbij komt kijken.

 

 

Daarna kon je samen met ons “Noord” bespreken. Dat is het debuut van Sien Volders. We volgen de Canadese Sarah, een jonge zilversmid, die naar het noorden trekt om haar gedachten te ordenen aangezien ze een belangrijke beslissing moet nemen. Ze komt in het afgelegen goudzoekersstadje Forty Mile terecht en ontmoet er als eerste Mary, die de enige winkel en het postkantoor uitbaat. Sarah en Mary blijken naarmate het boek vordert meer met elkaar gemeen te hebben dan je als lezer verwacht.

 

 

Wij zijn alvast fan van Noord en lazen onze exemplaren al pendelend uit. Vooral de beschrijvingen van de natuur overweldigt ons én vinden we erg sterk voor een auteur die Canada niet erg goed kent.

Processed with VSCO with f2 preset

Sien Volders is naast auteur onder meer ook interieurarchitect. Door een interview kwamen we te weten dat Sien wel eens zelf een trap schuurt en tijdens die handeling erg goed kan nadenken over het schrijven. Dat herkennen wij bij het hoofdpersonage Sarah en hoe zij haar gedachten ordent wanneer ze haar juwelen smeedt.

Processed with VSCO with f2 preset

Trees en ik waren erg zenuwachtig, maar uiteindelijk werd het een heerlijke namiddag met lieve mensen én taartjes natuurlijk.

Processed with VSCO with f2 preset

 

 

Een gedachte over “#49 De Bende, Noord en een live publiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s