#50 De Bende en het recept voor een perfecte roman

In onze vijftigste aflevering luchten we ons hart over de romans die we elkaar voor Kerst gaven. Het waren allebei geen perfecte boeken. Allebei verhalen zonder een – voor ons – bevredigend einde. Maar ze vertellen ons wel iets over hoe de perfecte roman er voor ons zou kunnen uitzien. Trees pakt Zomervacht van Jaap Robben helemaal uit en Sara haalt Gloed van Sandor Marai voor jou uit zijn verpakking. Misschien zijn de romans wel iets voor jou?

Processed with VSCO with ss1 preset

In Zomervacht volgen we één zomer het leven van Brian, zijn louche vader Maurice en zijn grote broer Lucien, die een verstandelijke en lichamelijke handicap heeft. Lucien woont eigenlijk in een instelling, maar doordat die gaat renoveren, komt Lucien enkele weken bij Brian en Maurice in hun stacaravan logeren. Ja, dat lees je goed, in hun stacaravan. Voer voor heel wat avonturen dus, al hield Trees vooral de hele tijd haar hart vast.

Processed with VSCO with ss1 preset

Gloed heeft het ook over een bijzondere band tussen mannen, meer bepaald tussen Henrik en Konrad. Opgegroeid tot elkaars hartsvrienden, ging er iets mis toen Henrik besloot met de knappe Christina te trouwen. 41 jaar na hun laatste ontmoeting, komt Konrad opnieuw bij Henrik dineren. Hun gesprek, bij de gloed van het haardvuur, is de kern van de roman.    

Een gedachte over “#50 De Bende en het recept voor een perfecte roman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s