#51 De Bende en het verhaal van Eddy Bellegueule

De Bende van het Boek is niet alleen een blog en podcast maar ook een doodgewone klassieke boekenclub. Ongeveer tweemaandelijks komen we samen om een boek dat door iemand werd voorgesteld te bespreken. Enige constante in de vele gedaantes van de Bende van het Boek is thee en dat erg vaak in combinatie met taart. Deze maand lazen we “En finir avec Eddy Bellegueule” van Edouard Louis. Trees en ik geven in podcast #51 onze mening over deze debuutroman.

Deze autobiografie vertelt over de armoedige omgeving waarin Eddy/Edouard opgroeit. Binnen die harde wereld ontdekt Eddy dat hij homoseksueel is. Ondanks de zware thematiek is het een vlot te lezen boek. Het is niet erg omvangrijk en misschien daarom blijft het ons niet erg bij. De context boeit ons zonder meer, maar de personages blijven wat oppervlakkig. Er gebeurt ook net iets te weinig waardoor het verhaal niet helemaal onder onze kleren kruipt.

Dit debuut van Edouard Louis krijgt nochtans veel lof, dus we zijn op zijn minstens op zoek naar wat duiding hieromtrent. Edouard zelf vertelt in dit filmpje alvast waarover zijn eerste roman gaat:

Erg lang zal deze roman ons niet bijblijven, maar wie weet overtuig Louis ons wel met zijn andere twee romans “Histoire de la violence” en “Qui a tué mon père”. Al moet ik toegeven dat ik nog even zal wachten hieraan te beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s