#52 De Bende en twee hypes voor iedereen – Sally Rooney & Erin Niimi Longhurs

De boekencovers op foto’s van deze aflevering herken je misschien wel. Normal People van Sally Rooney en De Japanse manier van Erin Niimi Longhurst liggen in stapeltjes in iedere boekhandel, sieren je Instagram-feed en slingeren je misschien ook op jouw nachtkastje rond. Een hype weet al eens teleur te stellen, maar wees gerust: wij sloten deze jonge vrouwen in ons hart. En we vertellen je graag waarom.

Normal People heeft de plot van een stationsroman, leest als een trein en nam mijn hart mee als op een rollercoaster. Het is een romantisch verhaal, een coming of age, een roman over leven in de 21e eeuw, een boek over boeken en een aanschakeling van warme momenten en scherpe wanhoop. Het is een boek dat vragen stelt als ‘kunnen ervaringen ons zo fundamenteel veranderen dat we niet meer bij elkaar passen? Moet liefde pijn doen? Wat is liefde uberhapt?’ De schrijfster Sally Roony is even oud als ik ben. Daarom denk ik dat het vooral een voek voor twintigers en jonge dertigers is, maar spreek me zeker tegen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Processed with VSCO with c1 preset

Met De Japanse manier geeft Erin Niimi Longhurst inzicht in de Japanse filosofie van het dagelijkse leven. Ze is een een food & lifestyle blogger en social media consultant voor de nonprofitsector. Nu is ze dus ook de auteur van een boek dat niet alleen Japanse ideeën belicht, maar ook het verhaal van haar eigen leven en haar familie vertelt. Het boek is opgebouwd om je ikigai, je levensdoel, te vinden. Het belangrijkst is daarbij om te vinden hoe jij rust vindt of je afstand kan nemen van dingen die je geen rust geven. Gaandeweg leer je ook bij over de Japanse geschiedenis of hoe de omgeving en de woning zo belangrijk zijn voor Japanners.

2 gedachten over “#52 De Bende en twee hypes voor iedereen – Sally Rooney & Erin Niimi Longhurs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s