#53 De Bende over Drift, jonge vrouwen en je lief

Als je jonge vrouwen met een voorliefde voor dikke boeken in je omgeving hebt, dan heb je zeker al over Drift van Bregje Hofstede gebabbeld. Wij lazen dit staaltje autofictie met onze offline boekenclub – die natuurlijk uit jonge vrouwen met een voorliefde voor dikke boeken bestaat. De roman vertelt over Bregje die op een nacht wegloopt van haar jeugdliefde en intussen ook haar man – met een rugzak voor bagage. Letterlijk en figuurlijk, want ze neemt enkel haar dagboeken mee (en haar identiteitskaart en zo, maar dat klinkt minder romantisch). Iedere dag graaft ze dieper, op zoek naar waar haar liefdevolle relatie als een stroeve mal begon te voelen.

Tussen de dagboekfragmenten en scenes uit het debuut van het hoofdpersonage (die net als de auteur ook auteur is) worden poignante vragen gesteld als: hoe eerlijk moet je zijn tegen je lief? Wat moet je delen met elkaar en wat niet? Als je zo lang met iemand samen bent, hoeveel van jezelf is dan nog echt jezelf? En blijven we samen voor ons gedeelde verleden of omdat we nog een mooie toekomst zien? Je leest het – en hoort het! – een roman om bij na te denken en achteraf met je beste vriend(in) te bespreken. Of met je lief natuurlijk!

Intussen is Drift genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Wij duimen, Bregje!

In #25 bracht Vincent het debuut van Bregje Hofstede mee, De hemel boven Parijs. Die aflevering kan je hier herbeluisteren:

Een gedachte over “#53 De Bende over Drift, jonge vrouwen en je lief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s