#58 De Bende van het dikke, klassieke Boek: Proust & Steinbeck

In podcast #58 gaan we helemaal klassiek met twee dikke boeken van Grote Schrijvers. Het ene is heel verhalend en meeslepend. Het andere eerder beschouwend, maar zo mooi geschreven. Aan jou om in de podcast te ontdekken welke omschrijving eerder aansluit bij De kant van Swann – het eerste deel van de cyclus Op zoek naar de verloren tijd – van Marcel Proust en welke bij East of Eden van John Steinbeck. 

We kunnen wel al zeggen dat Steinbeck zijn inspiratie uit de bijbel en zijn eigen geboortestreek haalt. Proust zoekt het nog dichter bij huis en neemt zijn eigen leven als leidraad voor zijn wijdvertakte cyclus. De plot laten we hier in het midden, maar we gaan tot in duizelingwekkende diepte in de podcast zelf. Je raadt trouwens nooit hoeveel personages er meedoen in La Recherche du Temps Perdue!

Een gedachte over “#58 De Bende van het dikke, klassieke Boek: Proust & Steinbeck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s