#61 De Bende en de auteur: Siel Verhanneman

Onlangs mochten we schrijver en dichter Siel Verhanneman verwelkomen aan onze podcasttafel voor een boeiend interview. In mei bracht ze – na twee poëziebundels – haar debuutroman uit bij Standaard Uitgeverij. OF IEDEREEN GAAT DOOD is in hoofdletters geschreven, wat betekent dat je het moet schreeuwen. Toch is het een zacht en teder boek over twee mensen die de weg een beetje kwijt zijn en dat op hun eigen manier proberen aan te pakken. De twee personages, Saskia en Lander, kruipen in al hun kwetsbaarheid onder je vel en Siel weet ze als geen ander een échte stem te geven.

NRC beloonde de roman onlangs met vier bollen (geen sterren, bollen). In #61 hebben we het niet alleen over deze roman, maar ook over hoe Siel een literaire superheld werd – die twintig ballen tegelijk in de lucht houdt – en waar haar idee voor de roman vandaan komt. 

 

Quote van de podcast: “Er zijn geen spoilers in poëzie”

Schrijfinspiratie

Naïef Super – Erlend Loe
Vals Alarm: leven met een dwangstoornis – Menno Oosterhoff
Kamikaze – Philippe Vandenberg

View this post on Instagram

🖤 @lenapercyrosyfaict

A post shared by Siel Verhanneman (@sielvhm) on

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s