#66 De Bende, wilde dieren en Alles is Oké

Wat is er gezelliger dan een brunchpodcast over boeken? Een brunchpodcast over boeken waar een kat mee aan tafel schuift natuurlijk. Peloeze de poes had zelfs niets gelezen, maar miauwde lustig mee over Alles is oké van Ivo Victoria en Wilding. The Return of Nature to a British Farm van Isabella Tree. Twee verschillende boeken, een roman en een non-fictieboek, maar we verklappen nu al dat je ze allebei op je to-read-shelf mag zetten. 

Processed with VSCO with ke1 preset

Alles is oké kregen we in september opgestuurd van Lebowski-publishers (merci!) en las Sara in een ruk uit. Ivo Victoria schrijft er over het afscheid van zijn moeder, parallel aan een verhaal over haar vroege volwassenheid. Meer dan enkel een moederboek, is het ook een ‘zoonboek’ dat zonder gène vertelt over de schuldgevoelens die leven bij zoon Hans (de echte naam van Victoria).

Ook Wilding is uit het leven gegrepen. In het boek vertelt Isabella Tree over het landgoed dat ze samen met haar echtgenoot beheert. Na tegenvallende oogsten en een constante strijd om het boerenbedrijf boven water te houden, besluiten ze in 2000 om het radicaal over een andere boeg te gooien: ze laten hun landgoed verwilderen. Niet uit colère, maar om te zien wat er gebeurt als je land teruggeeft aan de natuur en het onderhoud overlaat aan (geïntroduceerde) wilde dieren. Heel inspirerend, al wordt het soms wat technisch.

Wij zijn alleszins enthousiast en wat Peloeze ervan vond, hoor je in de podcast zelf:

2 gedachten over “#66 De Bende, wilde dieren en Alles is Oké

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s