#69 De Bende krijgt kerstige leestips van Annemie

Binnenkort is het opnieuw de leukste tijd van het jaar! Met de voltallige familie kunnen we onze buikjes rond eten om daarna cadeautjes uit te delen die hopelijk toch wel even onder de kerstboom hebben mogen liggen. Om jullie te helpen bij het kiezen van die niet al te populaire roman of dat net iets origineler prentenboek, hebben we een nieuwe podcast voor jullie klaar. We gingen langs bij Annemie Bernaerts van Boekenhuis Theoria in Kortrijk en zij tipt ons vijf pareltjes van boeken.

Annemie is niet alleen fan van de kaft van Everything under van Daisy Johnson. Deze onderwaterwereld zit zo mooi in elkaar en verplicht jou om het boek trager te lezen. We volgen een jong meisje dat met haar mama op een woonboot leeft en een aantal bijzondere gasten ontvangt. Een gelaagd boek dat voor iedereen toegankelijk is.

Annemie wil ook Stillicide van Cynan Jones zo traag mogelijk lezen dus begint ze nu en dan opnieuw. Er is enige discussie over de uitspraak van de voornaam van de auteur, maar laat jou dat niet tegenhouden dit boek te kopen als geschenk voor gevoelige zieltjes. Dit boek telt slechts 174 bladzijden, maar Jones slaagt erin de tijd te laten stilstaan en je zin per zin te laten opnemen.

Ik ben niet iemand die vaak een boek opnieuw leest, maar deze ben ik al drie keer opnieuw begonnen.

Annemie in #69

Reservoir 13 van John McGregor is het favoriete boek van Annemie van vorig jaar: een verdwenen tienermeisje is gevonden in een Engels dorp met 13 grote waterreservoirs, maar het is voor alle duidelijkheid geen thriller. We volgen het komen en gaan van mensen en seizoenen in dit dorp gedurende 13 jaar.

Honderd, wat het leven je leert is een prachtig prentenboek. Voor elke leeftijd krijg je een leuke tekening en een beschrijving van iets wat je op die leeftijd leert. Illustratrice Heike Faller en schrijver Valerio Vidali slagen erin je als lezer onmiddellijk naar de bladzijde van je eigen leeftijd te doen bladeren. Verwacht niets sentimenteel, maar eerder een pienter inzicht van wat je op elke leeftijd leert. Een superleuk boek om cadeau te geven.

The Boy, the Mole, the Fox and the Horse van Charley Mackesy is eentje dat Annemie wel voor haarzelf heeft gehouden. Deze moderne versie van Winnie The Pooh ontroert haar op elke bladzijde. Verwacht je aan mooie ruwe pennentekeningen met telkens een heerlijke bijhorende handgeschreven quote. Elke pagina doet je wel even nadenken. Dus ook deze laatste tip moet je vooral liefst traag lezen.

Zo, dit zijn alvast vijf pareltjes voor onder jouw kerstboom. Ga de komende dagen langs bij Boekenhuis Theoria want ze zijn tot kerst elke dag open. Houd ook onze Instagram-pagina in het oog, want onze persoonlijke kerstige leestips volgen uiteraard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s