#71 De leesgewoontes van de Bende

Voor één keer hebben we het niet over boeken die we hebben gelezen, maar wel over onze leesgewoontes en ons grootste leesplezier. Dat lezen voor ons vooral gezellig moet zijn, weet onze trouwe luisteraar ongetwijfeld. Via Instagram kon je ons een tijdje geleden al je vragen stellen over hoe, waar en wanneer wij lezen. In podcast #71 krijg je alle antwoorden of je leest een deel ervan in deze blogpost.

Trees leest sowieso elke dag en vooral in bed behalve als ze té moe is of te veel gedronken heeft. We zijn allebei pendelaars dus de trein is voor ons de ideale plek om te lezen. Soms komt Trees aan op het kantoor waar ze werkt en is ze nog steeds aan het lezen. Er schuilt duidelijk een Belle in haar.

Een vrije dag vullen we het liefst van al in met een aantal uurtjes zorgeloos lezen. Opstaan, beginnen lezen met een koffie en pas na twee uur aan je dag beginnen is voor mij echt vakantie. Trees geniet er ook van als er spontaan tijd vrijkomt om te lezen. We worden er allebei wild van als vrienden plannen afzeggen en we die gewonnen tijd kunnen invullen met lezen.

Trees en ik lezen allebei ongeveer elke dag minstens een paar bladzijden in ons bed

Afhankelijk van het boek dat we hebben gelezen, kunnen we snel of minder snel aan een nieuw boek beginnen. Zo had Trees wat tijd nodig om na “If Beale Street Could Talk” van James Baldwin een nieuw exemplaar te starten.

Hoe wij onze leestijd bewaken? Een voetbalabonnement kopen voor je lief en elders wonen dan waar je werkt want pendelen helpt. We nemen allebei altijd en overal een boek mee want je vriend of vriendin die onverwachts te laat komt of je tandarts met agenda-wanbeheer bevorderen absoluut je leesplanning.

Hoe beter het boek, hoe moeilijker het is om in iets nieuws te beginnen.

Trouwe luisteraars weten dat wij vooral in het Nederlands of Engels lezen en zo vaak mogelijk proberen het boek in de originele taal te lezen. Trees heeft meer vertrouwen in Engelse vertalingen want die hebben nu eenmaal een groter budget. Bovendien is onze kennis van andere talen nogal beperkt.

Pendelen zorgt ervoor dat we per jaar flink wat meer boeken lezen

Zo nu en dan lezen we ook een non-fictie boek dus kregen we de vraag hoe we de inhoud onthouden. We geloven dat door over boeken te praten in onze podcast we verhalen beter onthouden. Trees en ik duiden allebei zaken aan in onze boeken en zoeken vaak iets extra op waardoor je misschien dingen beter onthoudt. Jawel, wij kleuren en vouwen bladzijden!

Met deze vorm van rebellie hebben we jou hopelijk voldoende geprikkeld om onze overige leesgewoontes te beluisteren in podcast #71.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s