#72 De Bende, Valeria Luiselli en het perfecte boekenclubboek

Een boek dat je het afgelopen jaar ongetwijfeld zag passeren, lag onlangs ook op ons nachtkastje: Lost Children Archive of Archief van verloren kinderen van Valeria Luiselli. We lazen het met onze boekenclub (Trees zelfs met twee boekenclubs) en waren unaniem: deze topper is het perfecte boekenclubboek. Lost Children Archive is een gelaagde roman, waarover je kan blijven praten. In deze podcast pellen we voor jou het eerste laagje af. De rest laten we aan jou – en misschien ook je boekenclub – over.

In de roman ondernemen de naamloze personages een roadtrip naar het zuiden van de Verenigde Staten. Moeder en vader elk met hun eigen project dat ze najagen, de kinderen in hun kielzog. Alle vier voelen ze dat hun gezin uit elkaar dreigt te scheuren. Vader is op zo’n naar echo’s van de Apaches. Moeder naar de dochters van een vriendin, die de zuidgrens van de VS illegaal overgestoken zijn om dan te verdwijnen. Beide maken opnames om die op hun eigen manier te verwerken. En dan gaan het plots mis.

Wat er gebeurt, dat vertellen we je pas in de spoilerdoorspekte ‘Dieper graven’, dus luister gerust naar onze korte inhoud als je het boek zelf nog wil lezen. Wat we je wel al kunnen vertellen, is dat het een aflevering is waarin Trees veel praat met haar mond vol. Sorry daarvoor. 

Eerder hoorde je de naam Valeria Luiselli misschien al vallen in deze podcast:

2 gedachten over “#72 De Bende, Valeria Luiselli en het perfecte boekenclubboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s