#77 De Bende in de schuur van Christophe

Tijdens deze eerste podcast met Christophe Vekeman hebben we een gezellige babbel over zijn plannen op het (helaas afgelaste) Memento Woordfestival in Kortrijk, maar ook over zijn meest recente roman Cruise. We hadden dit fijn gesprek in het buitenverblijf van Christophe Vekeman vergezeld van thee en frangipanetjes.

Christophe noemt zichzelf “working class” en dat verklaart waarom hij naast professioneel schrijver ook presenteert, recenseert en wel al eens literair Vlaanderen vertegenwoordigt. Hugo Claus inspireerde de jonge Christophe om schrijver te worden, nadat hij een foto zag van Claus met Sylvia Kristel achterop zijn Vespa. Hij leest ons in de podcast zijn allereerste gedicht voor dat hij schreef toen hij pas 12 jaar was. Voilà, nu moet je wel naar de podcast luisteren.

Trees las net Cruise, de meest recente roman van Christophe Vekeman. Samen met Christophe werpt Trees een blik op de 14 (!) personages uit de roman, die allemaal op zich belezen waard zijn. We volgen bijvoorbeeld de slam poet DMC Dick die ervan droomt een roemrijke dichter te zijn en tegelijk bewijst dat poëzie de liefde kan redden. Jan-Pierre zijn grote idool is Hercule Poirot wie hij graag wil overtreffen, maar Jan-Pierre is eerder een sufbubbel (quote Christophe). Dit personage zorgt dan weer voor een vleugje Agatha Christie in Cruise.

Tot slot wil Trees de cover aanprijzen: we zien een gestileerde schip alleen op volle zee met enkel boven de boot een regenwolk. Voor de flap vond Christophe inspiratie bij country en dat is niet zomaar. Alles wat voor hem van waarde is, heeft een link met country. In onze volgende podcast legt Christophe uit wat country zo bijzonder maakt. Ha! Dubbel luisteren dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s