#83 De Bende geeft tips voor je leesdip

In deze onkarakteristiek korte aflevering – opgenomen voor de Sinksenradio in Kortrijk – duiken we in de boeken waar wij ons tijdens de quarantaine aan laafden. Daarbij geven we enkele tips voor wie in een leesdip zit, want het kan de beste overkomen. Dat alles na ons kort voor te stellen aan de Sinksen-luisteraars, maar natuurlijk ook aan Bende van het Boek-maagden. Iedereen welkom!

1. Herlees eens een oude favoriet

Trees herlas Kafka op het Strand van Haruki Murakami. Er gebeuren zo veel vreemde dingen in het boek, dat je onmogelijk alles kan onthouden. Herlezen kan dus altijd. Bovendien is ze intussen op plekken uit de roman geweest, waardoor het boek een extra dimensie krijgt.

2. Lees een boek dat je doet denken aan een mooie reis

Sara zocht ook andere oorden op door een boek te lezen dat ze vorig jaar op reis kocht. How to think like Sigmund Freud van Daniel Smith dat ze kocht in het huis van Freud zelf. 

3. Maak een uitstap naar een ander genre 

Veranderen van spijs doet eten: in die geest ontdekten we de voorbije maanden jeugdboeken en young adult. Zo las Trees De koning van Katoren van Jan Terlouw, de serie His Dark Materials van Philip Pullman en luisterde ze naar De brief voor de koning van Tonke Dragt. Samen lazen we ook De ijzige verloofde van Christelle Dabos. Sara was nieuw in het genre van young adult en fantasy, maar liet zich met veel plezier meeslepen door de roman. Laat je dus niet tegenhouden door ongekende genres!

Trees dook ook in de historische roman met de klepper Wolf Hall van Hilary Mantel. Het hof van Henry VIII, de intriges van Thomas Cromwell en de urgentie van gevoelens die Mantel kan overbrengen: prima escapisme, maar houd de index in het begin er wel bij.

4. Lees samen 

De helft van het plezier is voor ons babbelen over een boek. Dat doen wij met onze klassieke boekenclub, die in quarantainetijd even online plaatsvindt, maar je kan ook afspreken met één vriend of vriendin om hetzelfde boek te lezen. Dan bel je gewoon even op of ga je een koffietje drinken (dat mag weer!) om erover te kletsen. We lazen intussen al On Earth we’re briefly Gorgeous van Ocean Vuong, Stay with Me van Adebayo Ayobami en Wij zijn niet als hagedissen van Erica Bianci

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s