#91 De Bende, Claire & Maurice

In deze aflevering babbelen Trees en ik het over “Dwaal zacht” de debuutroman van Lore Mutsaers. Opnieuw een boek met een vogel op de kaft, maar je moet van ons aannemen dat dit toevallig is.

Het boek bestaat uit drie delen: we leren Lucas kennen van wie zijn zus Claire verdwenen is, daarna ontmoeten we Maurice die zijn grote geliefde moet vertellen dat hij terminaal is en in het laatste deel komt alles samen.

Claire en Lucas komen uit een niet erg warm gezin, met een vader die zich als tiran gedraagt en een angstige moeder. Zus Claire heeft zelf ook psychische problemen, maar die leken onder controle. Dit komen we allemaal te weten door Lucas die als geneeskundestudent vooral het varken uithangt, maar dan vooral ter compensatie van hoe hij zich voelt als broer en zoon.

In deel twee leren we Maurice kennen die al een tiental jaar een relatie heeft met Kirsten. Op het moment dat hij verneemt dat hij terminaal is, verblijft zij in Rio. Hij gaat haar achterna, maar kan haar maar niet vertellen wat de echte reden is van zijn bezoek dus verzint hij een fotoproject. Per toeval botst Maurice op Claire en zo ontstaat er een vriendschap tussen deze twee zoekende zielen op de vlucht.

Er is een groot verschil in vertelstijl tussen de verschillende delen wat we bewonderen voor een debuut. Ook de manier waarop de verhaallijnen uitgerold worden, vinden we zeker mooi gedaan. Als je wil weten waarom er een ekster op de kaft staat, moet je het boek vooral zelf lezen.

Bij het verschijnen van de podcast kan je ook zelf een exemplaar winnen van “Dwaal zacht”. Wil je weten hoe? Bekijk dan onze Instagram-account.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s