#92 De Bende loopt nog eens van stapel

In deze aflevering bespreken we een hele bende boeken: Trees en ik lazen elk drie boeken, uit vijf verschillende landen met zowel fictie als non-fictie, en dat allemaal om tot een evenwichtige uitzending te komen.

Ineke Riem – Zeven pogingen om een geliefde te wekken

In deze debuutroman leren we Lioba kennen, een introvert excentriek jong meisje dat bij haar opa woont en naar de modeschool wil. Iedereen vindt haar vreemd en mijdt haar tot op de dag dat ze bewusteloos wordt gevonden en niemand erin slaagt haar wakker te maken. Per hoofdstuk doet een andere inwoner een poging en leer je het telkens volledig andere verhaal van deze personages kennen.

Francesco Piccolo – Het verlangen te zijn als alle anderen

Dit boek mag je zien als een kruisbestuiving tussen fictie en non-fictie. Je leert via het persoonlijk leven van het hoofdpersonage alles over het communisme in Italië en de opkomst van Berlusconi. Ideale lectuur om terug te denken aan die reis die je ooit hebt gemaakt naar dit heerlijke land.

Bart Moeyaert – Tegenwoordig heet iedereen sorry

In deze korte roman, leren we Bianca kennen. Als tiener en zus van Alan, die een beperking heeft, is het niet gemakkelijk om op te groeien in een gescheiden gezin. Tot op een dag de moeder van een speelkameraadje van haar broer langskomt en dat een actrice blijkt te zijn waar Bianca grote fan van is. Heerlijke taal en ontroerende situaties.

Maggie O’Farrell – Hamnet

In deze roman leer je over de zoon van Shakespeare die sterft aan de pest. Helaas herkenbaar want een epidemie was toen ook dominant in de maatschappij. Verwacht je niet aan een boek over Shakespeare zelf, maar vooral over zijn sterke vrouw en gezin.

Toni Morrison – Beloved

In dit boek schept Toni Morrison een aangrijpend beeld over gevolgen van slavernij die tot vandaag doorleven. Families werden uiteen geslagen waardoor veel mensen nog altijd niet weten waar hun familie naartoe is gegaan.

Jessica Pan – Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen

Wat gebeurt er als een verlegen introvert een jaar lang gaat leven als een enthousiaste extravert? Jessica Pan ging op onderzoek. Als introvert is Trees alvast fan van deze gids om je leven iets anders aan te pakken.

Een gedachte over “#92 De Bende loopt nog eens van stapel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s