#101 De Bende spreekt Onder Moeders

Voor onze 101e aflevering gingen we langs bij Sonia Pypaert, ondernemer, auteur en podcast host van Onder Mama’s. We hadden het over Sonia’s leven als mama en hoe ze zelf moeders wil ondersteunen. Dat doet ze onder meer met een podcast en twee boeken

“Onder mama’s”

Met haar eerste boek wilde Sonia vooral jonge moeders geruststellen. Er komt veel op hen af – van de kinderwens tot dat eerste jaar moeder zijn – en ze probeert hen met dit boek te informeren en voor te bereiden. Die emotionele rollercoaster is zo heftig, dat je je best goed informeert. In het boek staan ook praktische tips: hoe kan je je leven tijdens de zwangerschap gemakkelijker maken? Mama’s lijken vaak te denken dat alle andere mama’s geboren zijn als moeder, maar daar groei je in. Je wordt mama. Die boodschap wil Sonia overbrengen.

“Mama’s weten waarom”

Deze gids voor de eerste 18 maanden van het moederschap wil handvaten aanreiken. Als moeder moet je weten wat er gebeurt met je lichaam. Als je weet dat je moet ontzwangeren, dat er een vierde trimester is, dan kan je daar op een rustiger manier mee omgaan. Als je rust neemt, kan je dingen in je lichaam ontdekken. 

Sonia probeert het te benoemen en positief te blijven. Dan is daar ook de baby, dus gaat het boek ook in op voeding, verzorging, op uitstap gaan. En verbinding met de baby, dat staat centraal in alles. De gids bevat heel concrete handvaten, lijstjes en getuigenissen van andere mama’s. Er komen ook experten aan het woord. 

Podcast Onder mama’s 

Op het Onder mama’s-platform kunnen mama’s andere mama’s helpen. Het platform draait om een zorgeloze zwangerschap en machtig moederschap. Moeders kunnen er leren uit ervaring van andere moeders 

De boeken van Sonia’s leven

De Stad der Blinden – José Saramago

In een wereld vol blinden, kan één mens nog zien. Een boek dat Sonia tijdens de pandemie in een ander licht weer voor kwam. 

De conversation company – Steven van Belleghem

Een visionair boek over digitalisering en het belang van een menselijk gezicht en menselijkheid in het algemeen, in het ondernemerschap.

Flow, de kunst van het zakendoen – Jan Bommerez

Op het eerste zicht is dit een heel koel boek, maar het bleek heel inspirerend te zijn. Het gaat over “in flow” zijn, zoals kinderen zijn. Volwassenen zitten vaak in een keurslijf en kunnen hun potentieel niet helemaal benutten. 

Managers the Day After Tomorrow – Rik Vera

Over langetermijndenken.

De wereld is rond – Jo Caudron 

Alles is in evolutie: maatschappelijk, sociaal, economisch. We leven in een chaos, maar in chaos zijn er nieuwe mogelijkheden die zich in harmonie ontwikkelen. Het is niet de slimste die overleeft, maar degene die zich het best kan aanpassen. 

Zoonotic van Carole Lamarque

“Hoe zorg je voor een virale exponentiële groei van je product of dienst?” Heel benieuwd naar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s