#106 Trees wordt 30

Vandaag, 5 oktober 2021, is het feest want Trees blaast 30 kaarsjes uit. Daarom maakten we een podcast helemaal over en uiteraard ook met Trees. Altijd al willen weten wanneer de liefde voor het lezen bij Trees ontstond? Of wat Trees haar grote literaire droom is? Je hoort het in deze feestelijke podcast.

Naast weetjes over Trees hebben we ook over boeken! Deze titels komen aan bod:

Milkman van Anna Burns

Dit boek is vooral vernieuwend volgens Trees omdat de manier van schrijven en beleven haar nog nooit op die manier overkwam. Meer details hoor je in #64.

De jacht op het verloren schaap van Haruki Murakami

Het hoofdpersonage heeft een beeld van een schaap in zijn hoofd, maar raakt dit beeld kwijt en dus wil men op zoek naar dit schaap. Bijna niet in een plot samen te vatten, maar tegen een Murakami zegt Trees nooit nee.

Beloved van Toni Morrison

Nog in dit genre houdt Trees aan Beloved. Deze roman kwam al aan bod in podcast #92. Morrison slaagt erin om aan de hand van haar personages een groot stuk geschiedenis te vatten.

Jane Eyre – Charlotte Brönte

In dit minder bekend werk van de Bröntes leren we Jane kennen: een niet erg knap meisje dat opkomt voor haar emoties. Deze roman focust op één personage en haar ontwikkeling waardoor dit heel echt aanvoelt.

Persuasion – Jane Austin

In diezelfde tijdsperiode is Trees helemaal weg van Jane Austin. Persuasion bevat maatschappijkritiek maar iets diepgaander dan in andere romans van Jane Austin.

Hamnet – Maggie O’Farrell

In deze roman krijgen we het gezin van Shakespeare te zien, met zijn vrouw en zoon in de hoofdrol. Dit is absoluut een roman die Trees zal herlezen.

Amerikanah – Chimamanda Ngozi Adichie

Deze laatste roman in de reeks sympathieke hoofdpersonages is Amerikanah. Ook Purple Hibiscus was voor Trees een hit. Meer daarover hoor je in podcast #28.

Alles van Harry Potter en Philip Pullman

De zus van Trees kreeg het tweede boek van Harry Potter voor kerst en kleine Trees las dit stiekem. Zo leerde ze één van haar grootste idolen per toeval kennen. Ook de magische wereld van Philip Pullman is hemels voor Trees.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s