#108 De Bende viert Sara’s verjaardag!

Wat een feestelijke aflevering! De rosse van de bende (onze Sara) is op 29 oktober jarig en we duiken in haar lezende leven. Wat is haar eerste leesherinnering? Wat zijn de boeken van haar leven? Met wie wil ze graag eens een pumpkin spice latte gaan drinken? En wat zit er in het boekvormig cadeau dat Trees mee heeft? Je komt het allemaal te weten in onze 108e aflevering!

Deze boeken hebben een bijzonder plekje in Sara’s lezershart.

De mooiste vis van de zee van Marcus Pfister:

Over een lieve mooie vis die zijn glinsterende schubben deelt met de andere zeedieren, tot ze samen een regenboog vormen. Een simpel verhaal dat Sara als kind al wist te raken.

De Zusjes Kriegel van Marc de Bel

De ondeugende zusjes Kriegel waren het summum van cool voor jonge Sara. Eentje die ze ’s avonds onder de lakens nog lag te lezen en herlezen.

De geur van melisse van Per Nilsson

Dit jeugdboek vertelt over een jonge, intense liefde en de schroom om eraan toe te geven. Onze jonge hoofdpersonage is tot over zijn oren verliefd, maar weet niet hoe hij dat moet uiten. Sara identificeerde zich natuurlijk met het object van zijn verliefdheid dat ook oranje haar heeft. Ze sprak er al over in deze aflevering.

Just Kids van Patti Smith

Dit boek blijft Sara bekoren. Het vertelt over de ontmoeting, relatie en split van Patti Smith en Robert Maplethorpe, over liefde en passie voor de kunst. Patti Smith blijkt zelf ook een woordkunstenaar.

In afwezigheid van mannen van Philippe Besson

Een gevoelige, Franse roman over de ontluikende, passionele liefde tussen Vincent en Arthur, en wat de illustere Marcel P. daarover te zeggen heeft. Een tip die we kregen van Heleen in #39. Sara vertelde over de roman in #41.

Mijn jaar van rust en kalmte van Ottessa Moshfegh

Een atypisch verhaal over een jonge vrouw die besluit om een jaar lang in bed te blijven. Grappig en donker tegelijk.

Birk van Jaap Robben

Een favoriet van Sara is dit donkere verhaal over een jongen die met zijn moeder op een eiland woont. Nadat zijn vader op een dag in zee verdwenen is, verzwijgt Mikael wat er is gebeurd. Schuld, troost en verwijten stapelen zich in hem op.

Geschiedenis van gisteren van Stefan Zweig

Sara is verliefd op de beschrijvingen van kunstenaars en filosofen die Europa doorkruisen met de trein om met elkaar de converseren. Iemand die haar een ticketje richting vroege 20e eeuw kan geven voor haar verjaardag?

East of Eden van John Steinbeck

Deze klassieke klepper over het leven op de boerderijen in Salinas in de VS kocht Sara in het dorp waar Steinbeck zelf leefde. Het boek volgt een (disfunctionele, natuurlijk) familie en je leert er meer over hoe dit stuk van de VS gekoloniseerd werd. Een zwaar boek, letterlijk en figuurlijk.

Miss Jane van Brad Watson

Sara zou Miss Jane in de gelijknamige roman het liefst een knuffel of vijf frank geven. Ze is geboren in het rurale, vroeg-twintigste-eeuwse Mississippi, met een aangeboren afwijking had die haar ongeschikt maakte voor zowat alles waar vrouwen in die tijd voor dienden: seks, huwelijk en kinderen. Toch blijft ze optimistisch. Een atypisch onderwerp voor een historische roman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s