#114 De Bende en de nieuwe bundel van Siel Verhanneman

De Bende houdt van woorden en heeft als één van haar boekenvoornemens meer poëzie lezen. Dat leek ons heel toepasselijk als voorbereiding voor deze aflevering in het teken van de Poëzieweek. We nodigden Siel Verhanneman uit om over haar nieuwe bundel én haar favoriete poëziebundels te praten. Zo hebben we ons lijstje met te lezen poëzie alvast flink kunnen uitbreiden. Siel vertelt ons ook over hoe je een bundel leest.

De eerste thema aflevering van 2022 én de eerste keer sinds heel lang dat er een gast bij ons aan de tafel schuift. Siel Verhanneman heeft net haar derde bundel uit: “Wat nu met het licht dat binnenvalt” bij Arbeiderspers. In haar derde bundel verzacht de rouw een beetje en focust Siel op beeldende kunst en hoe het komt dat je met jouw persoonlijke bagage aangetrokken wordt door bepaalde kunstwerken. Ook thema’s als kinderwens, intimiteit en vriendschap komen aan bod en dochtertje Irene kan uiteraard niet ontbreken. De bundel start beklemmend en gaat open.

Naast haar eigen bundel bracht Siel deze poëzietips mee:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s