#118 De Bende maakt haar lezersjourney

In deze bijzondere aflevering blikken we terug op ons eigen leesverhaal. Hoe begon onze liefde voor het lezen en waren we soms minder verliefd op boeken? Welke rol speelde de bib in ons jonge leven en is dat nu veranderd? Waren we altijd leesfans of bleef onze boekenkast ook wel eens onaangevuld? Wat is Sara haar meest vroege leesherinnering? Wie leerde Trees het concept van een bladwijzer kennen? Leer ons opnieuw iets beter kennen in deze aflevering van de Bende van het Boek.

Zowel voor Trees als Sara speelde de bibliotheek vooral als kleine meisjes een grote rol. Kleine Sara & mini Trees lazen elk de kinderafdeling van de bib van Ingelmunster en Moorsele volledig uit. Daarna vielen ze allebei voor een aantal 1990’s rages: Sara smolt voor Blinker van Marc De Bel en Trees is nog steeds fan van Harry Potter.

We bespreken onze ervaring met de lokale bibliotheek en de impact op ons leesgedrag en zijn even verbaasd over het feit dat wij zelf niet zoveel boeken hadden als tiener. Onze volgende tijdssprong is naar het middelbaar. We hopen dat jij wel een leerkracht Nederlands had die jou als puber verhalen liet lezen waar je van hield.

Ons grootste inzicht is dat er heel veel afhangt van de literatuur (of prentenboeken) die jouw worden aangereikt op een aantal cruciale momenten in je leven of je de leesmicrobe onderhoudt of net niet. Dus (aanstaande) ouders, tantes en nonkels, jullie weten wat te doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s