Over podcasts

Een podcast is een radioprogramma dat je kan terugvinden op internet. Het grootste verschil met een radioprogramma is dat een podcast niet live wordt uitgezonden en je die dus kan luisteren wanneer je wil. Een podcast kan ook door iedereen worden gemaakt en over allerlei onderwerpen gaan. Een podcast is vaak eerder kort. De Bende probeert in een half uurtje haar verhaal te brengen.

Wat wij weten over podcasts? Dat vertellen we je hieronder:

Er zijn verschillende manieren om een podcast te beluisteren. Ofwel surf je naar een website waar de podcast wordt aangeboden. Bij De Bende is dat soundcloud.com/bendevanhetboek of mixcloud.com/bendevanhetboek. De linkjes die wij plaatsen op onze Facebookpagina, Instagram of hier op onze blog zijn telkens naar deze websites.

Een podcast kan je ook via een app op je smartphone beluisteren. Op je iPhone staat standaard de Podcast-app. Die moet je openen en dan kan je de naam van je podcast ingeven. Als je wil dat de app automatisch de nieuwe afleveringen toevoegt aan de app, dan kan je je (gratis) abonneren op een podcast. Bij De Bende van het Boek is dat helemaal gratis. Met een Android-toestel moet je een app installeren om naar podcasts te kunnen luisteren. Er zijn vandaag heel wat gratis apps te vinden in de Google Play Store. Bekijk dit filmpje om te zien hoe je dat doet.

Er bestaan ook extra apps die niet vanzelf op je smartphone staan en gemaakt zijn om naar podcasts te luisteren. Enkele voorbeelden zijn Pocket Casts, Castro of Overcast. Deze apps werken op dezelfde manier maar bieden vaak een extra toepassing zoals luisteren naar videopodcasts via Pocket Casts.