Over de Bende

De Bende van het Boek is de podcast waarin we onze liefde voor lezen delen op de gezelligste manier die er is: met taart en thee. Iedere aflevering bespreken we één, twee of een hele verzameling boeken. We vertellen niet alleen waarover de romans gaan (we houden vooral van fictie) maar ook waarom we er zo verliefd op zijn en of ze ons hart gebroken hebben of niet. Is het boek iets voor je schoonmoeder of collega? Je hoort het waarschijnlijk in de podcast!

Waar luister je naar?

We beginnen de podcast altijd met de korte inhoud van de boeken op tafel. Zo weet je meteen of het iets voor jou is. In de rubriek inspiratie biechten we op wie of wat ons naar dit boek deed grijpen. Was het een goeie recensie of een enthousiaste vriendin, of konden we de mooie cover gewoon niet weerstaan in de boekenwinkel? Daarna gaan we verder met feitjes over de auteur(s). Of de schrijver van het boek nu wereldbekend is of slechts door een handjevol mensen gelezen wordt, wij gaan op zoek naar de belangrijkste feiten van zijn of haar leven. Een goeie roddel laten we natuurlijk nooit liggen. Daarna gaan we dieper graven: wat was er nu zo fascinerend aan het verhaal? Snappen we de beweegredenen van het hoofdpersonage? En waarom hebben we geweend op de laatste pagina? Je komt het hier te weten. Afsluiten doen we met ons finale oordeel: vinden wij het boek een aanrader?

De bende

We? Dat zijn Sara en Trees. In het najaar van 2016 begonnen we samen met enkele vriendinnen een boekenclub, maar we wilden nog meer doen met onze liefde voor boeken. Dus kwam er een podcast, waarin we kletsen over boeken waar we van houden. Af en toe komt er ook een gast langs, die absoluut wil delen wat hij of zij zelf gelezen heeft. Dan zetten wij een bordje bij en tonen ons van onze meest gastvrije kant.

 

IMG_0990 2 kopie.png Sara houdt van mooie woorden. Soms schrijft ze die zelf, maar het liefst van al leest ze verhalen van hedendaagse Nederlandstalige auteurs of een degelijke vertaling want jawel die bestaan. Romans of biografieën met een kwinkslag staan bovenaan haar leeslijst. Zo behoren Niña Weijers, Jaap Robben maar ook Patti Smith tot haar favoriete schrijvers.

 

IMG_4938 kopie.png  Trees begon op haar zesde boeken te verslinden en is nooit meer gestopt. Het liefst leest ze ’s avonds in bed, nadat ze gecheckt heeft of er geen monsters onder zitten. Ze houdt van Hemingway, Harry Potter, Russische klassiekers en ferme mevrouwen als Zadie Smith en Chimamanda Ngozi Adichie. Ze houdt al haar leesavonturen bij via haar blog Opnezondag en via Goodreads.