#46 De Bende en Anno, onderweg onder de Italiaanse zon

De blauwe cover van het debuut van Adriaan Kuijper zag je misschien al in onze feed. ‘Anno’ is een boek over Anno. Opgegroeid in bittere armoede wordt hij opgeleid aan het seminarie om uiteindelijk als priester-jurist in Rome te belanden. Zijn religieuze overtuiging verdwijnt echter met iedere vrouw die zijn pad kruist tot de beeldschone, Russische Eva uiteindelijk zijn zondeval betekent en hij de kerk verlaat. Hun omzwervingen leiden langs wijngaarden en een gezellige groentewinkel naar de onderwereld van Milaan. Dat het verhaal verteld wordt door een 93-jarige, eenzame Anno geeft al iets mee over de afloop van de roman.

Heel verhalende roman die je meeneemt, doet dromen, je hart een beetje breekt en dan weer een beetje lijmt. Een boek dat je ook doet lachen en verder bladeren, omdat je echt wil weten hoe het afloopt, maar ook hoe het begonnen is.

‘Anno’ werd ons opgestuurd door Uitgeverij Thomas Rap, waarvoor dank!

Processed with VSCO with f2 preset

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s