#27 De Bende en de mijmertijdboeken

Mijmertijd: het is wat de twee romans uit #27 samenbindt. Het zijn verhalen die je meenemen – naar de Italiaanse en Nepalese bergen of naar de Japanse pleasure districts uit de vroege twintigste eeuw – en je niet meer loslaten. Of toch niet voor je er lang en hard over gemijmerd hebt. Sara las De Acht Bergen van Paolo Cognetti en Trees verdiepte zich in An Artist of the Floating World van Kazuo Ishiguro.

Beide romans vertellen een sterk persoonlijk verhaal en laten je als het ware enkel door de ogen van je hoofdpersonage kijken. In An Artist of the Floating world is dat Masuji Ono, gepensioneerd schilder en bezorgde vader met een onverwerkt imperialistisch verleden dat hem blijft achtervolgen. De roman lijkt een antwoord te zoeken op de vraag in hoeverre Ono zelf verantwoordelijkheid draagt voor dat verleden.

0D0AE1C2-15F7-497D-8A14-EF62D437E38C73AC6AE6-B735-467A-8916-0B6DC3954266

De Acht Bergen gaat over de strijd die in een jongeman woedt tussen het leven in de stad en in de bergen en de opmerkelijke vriendschap die daarmee gepaard gaat. Je bewandelt de bergpaden samen met Pietro, voelt de wind in je haar en wordt ondergedompeld in zijn intense gevoelens voor de bergen.

EAB87ED6-694B-4FB0-ACE9-E84F22AB5578

Het recept voor de heerlijke frambozenclafoutis vind je hier.

Groetjes,
Sara en Trees

7F517FA1-A200-4B6E-9FAC-6B5A81E66268

Een gedachte over “#27 De Bende en de mijmertijdboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s