#60 De Bende in Watou I

Op 14 juli verwelkomden we heel wat mensen in de festivaltuin van Watou. Daar namen we live een podcast op over het thema van dit jaar, saudade. Saudade werd onlangs in Flow magazine beschreven als “een melancholiek soort gevoel van onvolledigheid, door herinnering verbonden aan momenten van verlies van iets of iemand, afscheid van een plek of ding of afwezigheid van bepaalde ervaringen en fijne dingen die geweest zijn. (…) Iets wat je niet kunt aanraken of terughalen. (…) Een kleine steek in je hart voelen als je aan een huis, straat of plaats denkt waar je vroeger hebt gewoond.” 

Nu, een boek is eigenlijk ook een plaats waar je ooit hebt gewoond, dus kan iedere roman je wel wat saudade bezorgen. Wij selecteerden in totaal dertien romans die ons een steek in ons hart bezorgden. In deze podcast bespreken we de eerste zes. Een aantal auteurs en romans hoorde je misschien eerder al eens passeren. Zo niet, de links staan er bij. 

De Acht Bergen – Paulo Cognetti 

 

Brideshead revisited – Evelyn Waugh

We bespraken eerder al een roman van Evelyn Waugh, A Handful of Dust. Die podcast beluister je hier:

Die nacht zag ik haar – Drago Jancar

Deze roman bespraken we al voor Uitgelezen: 

Het Museum van de Onschuld – Orhan Pahmuk

Just Kids – Patti Smith

De Man die de Taal van de Slangen Sprak – Andrus Kivirähk

Die tipte ik eerder ook hier al: 

 

Een gedachte over “#60 De Bende in Watou I

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s