#33 De Bende en de klacht van een vreemde jongeman

Met onze boekenclub lazen we onlangs Portnoy’s Complaint van Philip Roth. Na de klepper Middlesex gingen we voor een vlotte rit door een korte roman. In één lange monoloog beklaagt Alexander Portnoy zich over zijn leven, zijn moeder en zijn penis die hij al meer dan 30 jaar achterna loopt. De hyperbool is hem niet onbekend, maar achter je lach zal ook wel herkenning schuilen. Iedereen heeft het wel eens lastig met de druk die onze omgeving ons oplegt om te slagen in het leven. Deze roman uit 1969 voelt dan ook vaak heel hedendaags aan.

De roman betekende Philip Roths grote doorbraak. De gecelebreerde auteur is intussen op pensioen. Een kaartje leggen bij Okra, vroege lunch en dan een middagdutje? Hier lees je hoe Philip zijn oude dagen vult.

219BF799-9CFB-4C5D-AF32-C1633B97CF8353A104E2-6674-4783-883A-8C8C4B49C797

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s